hírek | bemutatkozás | kapcsolat | jelentkezettek | Kövess minket a Facebookon! english  deutsch  magyar
PROGRAMOK >
PÖRKÖLTEK TERE 2018 >
GYEREKBIRODALOM 2018 >
KÉZMŰVESEK 2018 >
OSZTÁLYTÁRSAK TALÁLKOZÓJA >
ARCHÍVUM >
SAJTÓSZOBA,
LETÖLTHETŐ ANYAGOK >
SZÁLLÁSAJÁNLÓ >
TÁMOGATÓK >
ESZKÖZÖK BÉRLÉSE >
TÁRSADALMI SZEREPVÁLLALÁS >
MEGKÖZELÍTHETŐSÉG >

Ismertető

Untitled Document


15. Magyar Grillbajnokság

VERSENYKIÍRÁS


A Magyar Grillszövetség 2014-ben is megrendezi az országos grill bajnokságot, immár 15. alkalommal.

A versenyen indulhat minden olyan 4 fős csapat, korhatár nélkül, aki a versenykiírás feltételeit elfogadja és a nevezési díjat határidőre befizeti.

Jelentkezési, nevezési lapok leadási határideje: 2014. augusztus 25.

Főzőhelyek korlátozott számban!

Helyszín: Budapest, Népliget, a SzeptEmber Feszt ideje alatt.

Az esemény időpontja: 2014. szeptember 7. vasárnap, 07:30 - 16:00
Eredményhirdetés időpontja: kb. 16:30

Egy csapat 4 főből áll, kik környezetük dekorációjával és öltözékükkel is felkeltik a közönség, és természetesen a zsűri figyelmét.

Az alapvető biztonsági és higiéniai szabályokat minden résztvevőnek kötelezően be kell tartania.

Elektromos készülék használata tilos! A fő alkotó rész kizárólag
Csak nyárson vagy rácson készülhet faszénparázs felett.

- Nevezési díj csapatonként 15 000.-Ft, (a GRILLSZÖVETSÉG tagjának 10000.-Ft) melyről a MAGYAR GRILLSZÖVETSÉG számlát állít ki a jelentkező nevére. Kérjük, az összeget a Magyar Grillszövetség OTP Banknál vezetett 11743040-20066318 számú számlájára átutalni szíveskedjenek 2014. augusztus 30-ig.

A nevezési díj ellenében a Magyar Grillszövetség biztosítja az alábbi nyersanyagokat, 5 adagra:
- Szarvasi- afrikai harcsafilé +vegyes zöldség /s. répa, zeller, petr.gyökér/

- KEL-FEDEL ZRT KELEBIA- grill kacsa + kápia paprika.

- Nyúl terméktanács-házinyúl + köles.

- Emu-farm Felsőlajos- Emu mell + körte és szilva.

CSAK A GRILLSZÖVETSÉG ÁLTAL KAPOTT ALAPANYAGOK HASZNÁLHATÓAK FEL!!

- Desszert -szabadon választott- De legalább egy alkotó eleme grillen készüljön.

Ízesítők, fűszerek saját konyhából.

- sörpad, asztal

FIGYELEM KAUCIÓ!
A helyszín adottságainak figyelembe vételével a csapatok részére a sörpad garnitúrát csak a helyszínen fizetett kaució ellenében tudjuk átadni. A kaució összege: 15.000,-Ft/garnitúra, melyet a sörpad garnitúra visszavételekor visszafizetünk.


A csapatok gondoskodnak az alábbiakról:

- Szükséges eszközök, kellékek, dekoráció, abrosz, teríték, poharak.
- Bemutató asztal, az elkészült ételeknek, a fényképezéshez.
A főzősátor igényeket a csapatoknak előre kell jelezniük a szervezők felé, a nevezéskor, mivel csak korlátozott számban áll rendelkezésünkre sátor.

A részvételi lehetőség a főzőhelyek kialakítása miatt korlátozott. A visszaigazolás a jelentkezések beérkezésének sorrendjében történik, a jelentkezések lezárása 2014. augusztus 25.

A jelentkezéseket a következő elérhetőségre küldjék:
Ferenczi István: ferenczimeister@gmail.com

Automatikusan kizárásra kerül az a csapat, amelynek nevezési díja nem érkezik meg 2014. augusztus 30-ig a szövetség bankszámlájára.

A Verseny leírása és menete:

A szervezők 6:00-kor találkoznak a csapatokkal.
A 8:30-kor kezdődő megnyitóra már minden csapat elkészíti, feldíszíti a főzősátrát és felkészül a versenyre. Előkészíti a grillezéshez és a zsűri fogadásához szükséges eszközöket (terítő, szék, asztal, tányérok, díszítő elemek, egyebek...).
A megnyitó után a versenyben résztvevő hivatalos zsűri és társadalmi zsűri tagjai ünnepélyes esküt tesznek, hogy pártatlanok és elfogulatlanok lesznek a csapatokkal szemben és kijelentik, hogy csak a legjobb, legfelkészültebb csapatokat juttatják győzelemre.

Áru kosár kiadás: a bajnokság napján 7.30-kor

TÁLALÁS
3 adag a "vak-zsűri" részére / a "vak" zsűri nem tudja melyik csapat készítményét kóstolja, külön sátorban értékel/.
3-4 adag "asztali, mozgó zsűri" részére, ők a helyszínen értékelnek.
1 adag a bemutató asztalra kerül kihelyezésre a fényképezéshez (a további adagok saját, illetőleg apró kóstoló falatok az érdeklődők részére, árusítás nem engedélyezett!!)

Zsűrizés:
A mozgó zsűri és a "vak" zsűri sorsoláson vesz részt, ki mikor melyik csapatot fogja értékelni.

Az első verseny étel (halétel) tálalása 09:45 órakor kezdődik, 5 perces időközönként, a "vak" zsűri részére.

10 órakor az asztali, mozgó zsűri érkezik a helyszínre.

Vak zsűri:
Az úgynevezett vak zsűrizéshez a szervezők által biztosított, zárható edénybe kell tálalni 3 adag ételt, amit a segítők továbbítanak a sátorba. A kisorsolt "vak" zsűri, az odaszállított, számokkal ellátott ételeket értékeli, pontozza az alábbi szempontok alapján:

- az étel kinézete,
- az étel harmóniája,
- a fő alkotóelem kinézete (hús vagy a desszert fő alkotóeleme),
- optimális készültségi foka a fő alkotóelemnek (pl.: Steak = rózsaszín/medium),
- a fő alkotóelem harapásra/rágásra,
- a fő alkotóelem íze,
- a köret íze.
Tálalást nem pontoz!!

Asztali, mozgó zsűri

Az asztali, mozgó zsűri is a fent leírtak alapján pontoz és még a tálalást is hiszen ők látják, a szépen elkészített és tálalt ételt.

Szintén pontozzák a sátor dekorálását, vidámságot, öltözéket, hangulatot
Ami az úgynevezett FUN díj, amit külön ítélünk oda.

A zsűri lapok összesítésénél a legalacsonyabb és legmagasabb pontszámú lapot nem vesszük figyelembe.

1. A hal húsból készült grillezett ételeket 60 perc alatt kell elkészíteni és a zsűrinek 9:45 től tálalni, 10:00 tól a mozgó zsűrit (aki szakemberekből és amatőrökből áll) terített asztallal, szakszerű tálalással vendégül látni, az étel jellegének megfelelő bort lehet kínálni a menühöz, melyet mindenki magával hoz.

2. A további készítmények leadásának időpontjai:
10:45 óra      szárnyas étel
11:45 óra      nyúl étel
12:45 óra      emu étel
13:45 óra      desszert
1.-es pontban leírtakhoz hasonlóan.

A verseny díjazása a következő:

Minden résztvevő részére emléklap

Kategóriánként, arany fokozat 5 kategória (hal, szárnyas, sertés vagy nyúl, emu, desszert) (oklevél, érem, serleg és ajándékcsomag).

A bajnoksághoz mind az 5 kategória eredménye számít, össz pontszám

Arany
(oklevél, érem, serleg, értékes ajándék)

Ezüst
(oklevél, érem, serleg, értékes ajándékcsomag)

Bronz
(oklevél, érem, serleg, értékes ajándékcsomag)

Vándorserleg, az összetett első helyezetté, amely 3 egymást követő elnyerés után a csapaté marad.

Az úgynevezett FUN dij, amelyből egy kerül kiosztásra, a nemzetközi zsűrizés szabályai alapján, azon csapat nyeri el, ahol a sátor dekorálása, a csapat öltözéke, vidámsága, kimagasló. (oklevél, serleg, ajándékcsomag)

A kísérők, látogatók, érdeklődők számára színvonalas egész napos kísérőprogramot kínálnak a szervezők.

A versenyre jelentkezőknek a DANUBIUS HOTEL ARENA kedvezményes szállást tud biztosítani
Előzetes foglalás alapján 14 000.-Ft a két ágyas szoba reggelivel
A foglalásnál kérjük bemondani: Magyar Grillbajnokság Tel.: 889 5244

Ferenczi István
a Magyar Grillszövetség Elnöke
Elérhetőségek:
Tel: +36 20 518 1680
E-mail: ferenczimeister@gmail.com


- Jelentkezési lap

bejelentkezés
felhasználónév:
jelszó:
regisztráció
regisztráció
elfelejtett jelszó
aktivációs e-mail
újraküldés
program kereső
hírlevél feliratkozás
szállásfoglalás
Budapesti hotelek és panziók

oldaltérkép | jogi nyilatkozat
hírek | bemutatkozás | kapcsolat | programok | osztálytársak találkozója
archívum | sajtószoba | linkajánló | támogatók | megközelíthetőség